Kom naar de eerste klimaatdag

Op zondag 23 april 2023 organiseert de Rotselaarse milieuadviesraad de 'Klimaatdag'. Een dag vol inspiratie, tips en acties om de klimaatproblematiek aan te pakken. Iedereen is welkom van 12 uur tot 18 uur in Sportoase 'de Toren'.

Op de 'Klimaatdag' kun je terecht voor:

  • Slimme tips om energie te besparen. Dat is goed voor je portemonnee én voor het klimaat.
  • Een lezing van Pieter Boussemaere over tien klimaatacties die volgens wetenschappers echt werken.
  • Een doorlopende infomarkt met onder andere info over energiecoöperatie ECoOB, zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, mobiliteit, autodelen, energieloket, energiepremies, renovatie(begeleiding), isoleren, verwarmen, warmtepompen, overstromingskaarten, repair café (textiel en elektronica), Natuurpunt, voedselbossen, pluktuinen ...
  • Een toelichting van het gemeentelijke klimaatactieplan.
  • Recepten om klimaatbewust te koken dankzij een workshop 'veggie zero waste koken'.
  • Een gezellige babbel en biodrankje.

Bevestig je bezoek

Inschrijven is niet verplicht. Om de organisatie een inschatting van het aantal bezoekers te geven, kun je je bezoek bevestigen via https://www.milieurotselaar.org/.

Praktisch

De 'Klimaatdag' gaat door in de polyvalente zaal van Sportoase 'de Toren' (Torenstraat 115, Rotselaar). Je bent welkom op zondag 23 april van 12 tot 18 uur.

Samen voor een beter klimaat

Het gemeentelijke klimaatactieplan bevat acties rond de thema's energie, natuur, water en mobiliteit. Met naast acties vanuit de gemeente, ook acties waarvoor we samen de handen uit de mouwen steken. Door samen te werken, kunnen we de klimaatdoelstellingen halen.

Daarom vind je op de Klimaatdag een stand van de gemeente met info rond de vier thema's. Je kunt er ideeën en acties indienen. En je kunt je opgeven om deel uit te maken van een klimaatgroep per thema. Zo'n klimaatgroep gaat begin volgend jaar aan de slag met zelfgekozen acties. Er volgen ook nog drie klimaatmarkten waar je daarvoor terecht kunt: op 15 juni in GC 'de Mena' in Rotselaar, op 20 september in GBS 'de Kameleon' in Werchter en op 8 november in GBS 'het Nest' in Wezemaal.