U bent hier

Kunstenaars aan het werk in de Duitsveldbaan

Een prachtig zeelandschap. Dat wordt het nieuwe streetartproject in de tunnel van de Duitsveldbaan. In augustus gaan de kunstenaars van Treepack er aan de slag. Om hen in alle veiligheid te laten werken, zal de tunnel van de Duitsveldbaan vanaf 1 augustus tijdelijk niet toegankelijk zijn.

In Rotselaar kun je al een aantal grote streetartprojecten bewonderen, zoals de North West WallsTunneltaal en recent ook Tour Elentrik. Daar komt nu een indrukwekkend project bij: de tunnel van de Duitsveldbaan wordt omgetoverd tot een adembenemend zeelandschap waar je in onderduikt op het moment dat je door de tunnel gaat. Een unieke beleving waardoor je je spontaan in een onderzeeër waant.

Tunnel Duitsveldbaan afgesloten

Voor het prachtige kunstwerk nemen de kunstenaars van Treepack de hele tunnel onder handen. Om hun veiligheid te garanderen, wordt de tunnel van de Duitsveldbaan van 1 augustus tot 1 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Duitsveldbaan is op dit moment al enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer door de werken in de Eektstraat. Er verandert dus niets voor doorgaand verkeer.

Voetgangers en fietsers kunnen van 1 tot en met 5 augustus en op 11, 12 en 13 augustus geen gebruik maken van de tunnel. In de eerste periode maakt de dienst Technische Uitvoering de ondergrond en de tunnel grondig schoon. In de tweede periode gaat Treepack van start met het kunstwerk met het gebruik van een verfspuit. De overige momenten kunnen voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, wel veilig door de tunnel heen.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter