U bent hier

Lokaal dienstencentrum start met project om buren te verenigen

Sociaal Huis en gemeente Rotselaar zetten in de toekomst nog meer in op zorgzame buurten. Het Lokaal Dienstencentrum Oude Pastorie gaat buurten actief betrekken om de verbondenheid in de buurt te versterken. Een eerste project start volgende week in het centrum van Werchter.

Het Lokaal Dienstencentrum zal de volgende jaren stelselmatig een andere buurt in onze gemeente betrekken bij het onderzoeken van wat kan bijdragen tot een warme en zorgzame buurt. Momenteel start een bevraging van de inwoners van Werchter-centrum aan de hand van een droomformulier, dat op papier of digitaal ingevuld kan worden.

Buurtbewoners zijn de experts

Het afgelopen jaar doet ons allen beseffen dat een klein gebaar en sociaal contact van onmisbare waarde zijn. De buurtbewoners zelf zijn dé experten van hun buurt en kunnen het beste aangeven wat er nodig is om de buurt sterker, mooier en zorgzamer te maken.

Met dit pilootproject realiseert Rotselaar een punt uit het meerjarenplan en bouwen we zo verder aan een warm en sociaal Rotselaar. Door in dialoog te gaan met de buurt zelf, evolueren we naar een sociaal beleid dat ook is afgestemd op maat van de buurt. Door bij het uitwerken van het dienstenaanbod ook de buurtbewoners en het verenigingsleven te betrekken in een participatietraject, versterken we het gemeenschapsgevoel en de samenhorigheid.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter