Nieuw zwempaviljoen opent feestelijk op 10 juni

Op zaterdag 10 juni ben je tussen 12 en 18 uur welkom aan de zwemzone van domein 'ter Heide'. Je kunt er dan het nieuwe zwempaviljoen ontdekken en je krijgt ook een cadeautje.

In september 2022, net na het zwemseizoen, begon de aannemer aan de bouw van een gloednieuw zwempaviljoen. Het nieuwe gebouw, dat op het skelet van het vorige paviljoen werd gebouwd, is flexibel en duurzaam ontworpen. Met minimale ingrepen kun je de ruimtes voor heel wat verschillende activiteiten inzetten.

Om het comfort van de bezoekers en gezinnen sterk te verbeteren, is het paviljoen vernieuwd met een terras, polyvalente ruimte, buitendouches en extra sanitair, redderslokaal en EHBO-lokaal. Bovendien werd het paviljoen bewust ontworpen om op te gaan in de omgeving. De architecten gingen daarvoor doordacht met materialen aan de slag. Zo reflecteert het dak het water en brengen de grote ramen en dakkoepel de omgeving in het gebouw binnen. Met een vloer in zandkleur loopt ook de ondergrond subtiel door naar binnen.

Feestelijke opening

Zwemzone 'de Plas' en het zwempaviljoen zijn bij de grootste trekpleisters van de gemeente. Zowel inwoners van de gemeente als andere bezoekers vinden er verfrissing op warme dagen. Daarom hoort er een feestelijke opening bij het vernieuwde zwempaviljoen.

Wie op zaterdag 10 juni tussen 12 en 18 uur langskomt, kan het zwempaviljoen als eerste ontdekken. Bij goed weer kun je ook een duikje nemen. En als bezoeker ga je met een cadeautje naar huis. Heel wat redenen om een bezoekje te brengen op 10 juni!