U bent hier

Nieuwe opleiding ‘Reanimeren en defibrilleren’ in Rotselaar

De gemeente Rotselaar plaatste recent twee nieuwe AED-toestellen: aan het gemeentehuis in Rotselaar en aan gemeentelijke basisschool ‘de Kameleon’ in de Sint-Jansstraat in Werchter. De toestellen kwamen er in samenwerking met de Rotselaarse gezondheidsraad. Om met zo’n toestel te leren werken, organiseert de gezondheidsraad een EHBO-opleiding ‘Reanimeren en defibrilleren’ op dinsdag 9 mei.

Je vindt de AED-toestellen in Werchter aan de voordeur van het Lokaal Dienstencentrum, vooraan bij GBS ‘de Kameleon’ en aan de ingang van de Tafeltennisclub. In Rotselaar vind je ze aan de voordeur van het gemeentehuis, binnen tegenover de balie in Sportoase ‘de Meander’, in de inkomhal van Sportoase ‘de Toren’ en aan de rechter zijgevel van de kapel aan de parking van het Monfortcollege. In Wezemaal vind je de AED-toestellen buiten aan de voordeur van GBS ‘het Nest’ en in de inkomhal van tennisclub Wezemaal. Bekijk hier het overzicht.

Snel eerste hulp
Met de twee nieuwe AED-toestellen komt het totaal in de gemeente Rotselaar op negen. In samenwerking met de gezondheidsraad zet de gemeente in op een breed aanbod aan AED-toestellen. Zo is hulp in noodsituaties dichtbij.

Niet alleen de aanwezigheid van de toestellen is belangrijk. De kennis om te reanimeren en te defibrilleren met de AED-toestellen is minstens even belangrijk. Daarom organiseert de gezondheidsraad regelmatig opleidingen ‘Reanimeren en defibrilleren’. Zo krijgen inwoners de kans om die vaardigheden aan te leren. Vaardigheden die het verschil kunnen maken in noodsituaties.

Schrijf je in
Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de EHBO-cursus op dinsdag 9 mei. De cursus gaat door van 19 tot 22 uur op de tweede verdieping van GC ‘de Mena’ (Provinciebaan 2 in Rotselaar). Inschrijven kan via dit formulier. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter