U bent hier

Nieuwe speelzones voor woonwijk Rigessel

De komende jaren zet de gemeente zich in om van Rotselaar een (nog) kindvriendelijke(re) gemeente te maken. Hierbij hoort het vernieuwen van de speeltuinen in de woonwijken. Voor woonwijk Rigessel is alvast zover. De afbraakwerken zijn gestart en in oktober start de opbouw van de twee (speel)zones.

Samen met de buurtbewoners

Voor de invulling van de speelzones in de Rigessel deed de gemeente een beroep op de inwoners zelf. Buurtbewoners kregen een 'Joker'-kaart in de bus waarop ze hun ideeën voor de zones konden delen. De gemeente ontving maar liefst 400 jokers met suggesties voor de invulling van de nieuwe speelpleintjes. Ook op het digitaal burgerparticipatieplatform https://maakjebuurtmee.rotselaar.be deelden jong en oud heel wat leuke ideeën. De tekeningen en omschrijvingen waren fantastisch en zijn de basis voor de vernieuwing.

Voor jong en oud

De Rigessel krijgt een open en een gesloten pleintje. Bij het open plein ligt de focus op lagereschoolkinderen en tieners. 'Bewegen' staat er centraal met onder meer een behendigheidsparcours, een evenwichtsbalk en een klimwand. Het plein wordt ook een ontmoetingsplaats met fijne zones om te zitten. Naast het voetbalterrein blijft voldoende open, groene speel- en ontspanningsruimte.
Het gesloten pleintje wordt omgetoverd tot een rustige recreatieve ruimte waar buurtbewoners, kleuters, ouders en grootouders graag vertoeven. De petanquebaan wordt vernieuwd en er wordt zitgelegenheid voorzien met banken. Voor de kleintjes komen er een oerwoudschommel, glijbaan, trampoline en een avontuurlijke kruipbuis. Pret verzekerd!

Bekijk je graag de input en de plannen? Surf dan naar maakjebuurtmee.be!

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter