U bent hier

Nieuwjaarszingen 2020: da’s andere koek!

Het nieuwjaarszingen op 31 december 2020 zal ook dit jaar kunnen plaatsvinden, al is het in aangepaste vorm. De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft hiervoor zijn toelating gegeven via een schrijven aan de burgemeesters. Enkele gemeenten, waaronder Rotselaar, lanceren daarom de warme actie ‘Da’s andere koek!’.

Het nieuwjaarszingen zal dit jaar in een aangepaste vorm verlopen. De coronamaatregelen laten niet toe dat de deuren opengaan en er fysiek contact is. Dat belet ons natuurlijk niet om de zingende kinderen te trakteren: een mandje lekkers voor de deur, snoepjes in de haag of koeken aan het wasrek, … Laat ons creatief zijn en er voor de kinderen een leuk moment van maken!

Omdat zingen voor een gesloten deur niet fijn is, zullen de kinderen dit jaar hun wensen overmaken via een gepersonaliseerde wenskoek op papier. Je kunt het sjabloon downloaden, uitknippen en personaliseren. Wie thuis geen printer heeft, kan enkele exemplaren afhalen bij de jeugddienst (in vrijetijdscentrum de Mena, na afspraak via 016 61 64 13 of jeugd@rotselaar.be). Deze wenskoek steek je dan in de brievenbus in ruil voor een koek of snoepgoed.

Er gelden een aantal spelregels om alles veilig te laten verlopen:

  • Deze activiteit vindt plaats op donderdag 31 december van 9 tot 12 uur.
  • Blijf in de eigen straat of buurt. Vermijd drukke plaatsen of dorpscentra.
  • Groepjes van maximaal 4 personen mogen samen rondwandelen. Blijf binnen de sociale bubbel.
  • Aanbellen bij woningen is niet toegelaten. De deur of het raam blijft gesloten om fysiek contact te vermijden.
  • Voorverpakt snoep kan buiten aan de deur of in een voortuin staan, bijvoorbeeld in een mand of opgehangen aan een rek. Nieuwjaarszangers nemen zelf het voorverpakte snoep.
  • De kinderen schenken in ruil een gepersonaliseerde wenskoek in de brievenbus.
  • Er kunnen geen drank of andere versnaperingen worden aangeboden.
  • De nieuwjaarszangers bewaren onderling afstand om samenscholingen te vermijden.
  • Een mond-neusmasker is verplicht voor +12 jaar.

Het is belangrijk dat deze regels goed worden opgevolgd. De wijkagenten van de politiezone BRT houden een oogje in het zeil. Met deze speciale editie kunnen we dit moeilijke jaar toch feestelijk afsluiten op oudejaarsdag!

Tegelijk roepen we op om ook de raamaffiche te gebruiken en op die manier het straatbeeld te verfraaien en je mooie wensen te delen met je buren, omdat het niet mogelijk is om hen fysiek gelukkig nieuwjaar te wensen.

Deze actie is een samenwerking met Haacht, Keerbergen, Bonheiden, Begijnendijk en Tremelo.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter