U bent hier

Open Monumentendag: Fietsen langs de scholen van Rotselaar, Werchter en Wezemaal

Ontdek met de ErfgoedApp de geschiedenis en historische gebouwen van de scholen in Rotselaar, Werchter en Wezemaal. Herbeleef je schooldagen maar dit keer zonder huiswerk.

Het Europees thema van Open Monumentendag 2020 is 'educatie'. WinAr, de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst, ging aan de slag om de geschiedenis achter enkele schoolgebouwen te ontrafelen. Wist je bijvoorbeeld dat er onder het Montfortcollege in Rotselaar een heuse abdij te vinden is die dateert uit de 13de eeuw?

Wil je meer weten over de geschiedenis achter de scholen? Bezoek op 13 september de schoolomgevingen. De gebouwen zelf zijn niet toegankelijk, maar dankzij de ErfgoedApp krijg je volledig coronaproof een digitale rondleiding. 

Praktisch

  • Download best op voorhand de ErfgoedApp via de app-​store of via https://erfgoedapp.be/
  • ​Download vervolgens de rondleiding langs de scholen via https://erfgoedapp.be/tour/569 of binnen de app door te zoeken op de kaart (zet dan wel je locatie aan).
  • Er is geen bewegwijzering voorzien. Je kan een fietstocht maken via de knooppunten, zie de afbeelding, en afwijken waar nodig.
  • Het startpunt is het Montfortcollege, Aarschotsesteenweg 39, Rotselaar.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter