U bent hier

Opfrisbeurt voor brug Steenweg op Holsbeek

Vanaf maandag 4 april start het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een opfrisbeurt aan de brug over de E314 op de Steenweg op Holsbeek. De signalisatie wordt al op vrijdag 1 april geplaatst. Verkeer vanuit en naar Rotselaar kan tijdens de werken blijvend alle op- en afritten gebruiken. De werken veroorzaken geen extra hinder voor de werken aan de Aarschotsesteenweg.

Van april tot en met juni krijgt het de brug over de E314 op de Steenweg op Holsbeek een opknapbeurt. Er worden nieuwe leuningen voorzien en ook de voet- en fietspaden en bijhorende randbalk krijgen een nodige vernieuwing. De huidige infrastructuur is immers roestend en verouderd.

Beperkte hinder vanuit Rotselaar

De aannemer plaatst signalisatie op 1 april en start met de werken op 4 april met de weghelft richting Rotselaar. Een maand later wisselen de werken van rijhelft richting Holsbeek, waarna de werken eind juni afgerond zouden zijn.

Verkeershinder

  • Fietsers en voetgangers rijden en wandelen op de rijweg langs de werfzone, afgeschermd van het gemotoriseerd verkeer.  
  • Doorgaand verkeer rijdt via versmalde rijstroken, met een maximumsnelheid van 50 km per uur.
  • Komende van Holsbeek kan je tijdens de werken niet afslaan naar de E314 richting Brussel en Leuven. In plaats daarvan volg je een omleiding via de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19).
  • Kom je van Lummen (E314)? Dan kan je vanaf de afrit niet linksaf slaan naar de Steenweg op Holsbeek. Om Holsbeek te bereiken volg je daarom dezelfde omleiding via de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19).

Geen hinder voor werken Aarschotsesteenweg

De werken veroorzaken geen extra hinder voor de lopende onderhoudswerken aan de Aarschotsesteenweg. Voor de omleiding via de E314 kun je probleemloos het op- en afrittencomplex gebruiken voor de afrit richting Aarschot. Meer info over die werken vind je op deze pagina.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter