U bent hier

Proefopstellingen met knip in Walstraat en Kerkebroekstraat

Vanaf 1 september worden de Walstraat en de Kerkebroekstraat onderbroken, zodat auto’s de doorsteek niet meer kunnen maken. Beide proefopstellingen hebben als doel om sluipverkeer te vermijden en zo de veiligheid en leefbaarheid te verhogen.

De Walstraat in Werchter wordt ‘geknipt’ ter hoogte van de Nieuwebaan. Een plaatselijke constructie zorgt ervoor dat auto’s niet meer in of uit de Walstraat kunnen rijden (vanuit de Nieuwebaan), maar de straat blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Deze beslissing werd genomen na verschillende meldingen van onveilige verkeerssituaties.

Ook de Kerkebroekstraat in Rotselaar wordt onderbroken, ter hoogte van het brugje dat verbinding maakt met het Wingepark. Zo zal het niet meer mogelijk zijn dat auto’s via de Kerkebroekstraat de verbinding maken tussen de Aarschotsesteenweg en de Steenweg op Holsbeek en E314. De Kerkebroekstraat werd vorige zomer omgevormd tot fietsstraat en is daardoor niet geschikt om sluipverkeer te verwerken. Dat zorgt immers voor onveilige situaties voor fietsers en plaatselijk verkeer in het Wingepark.

Evaluatie

Het gaat om proefopstellingen die lopen vanaf 1 september 2019 tot het einde van het jaar. De opstellingen worden tussentijds geëvalueerd en aan de hand daarvan al dan niet definitief ingevoerd. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan terecht bij de dienst Mobiliteit.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter