U bent hier

Randactiviteiten WK Wielrennen

Koersdorpen

Tijdens de doortocht van de WK-wielerwedstrijden, worden er in Werchter en Rotselaar koersdorpen ingericht. Op de terreinen van Chiro Werchter langs de Nieuwebaan en Koninklijke Wipmaatschappij De Vrede langs de Provinciebaan kun je samen de koers volgen in een gezellige sfeer.

Beide koersdorpen zijn open op zaterdag 25 september (vanaf 12 uur) en zondag 26 september (vanaf 10 uur). Je kunt er (vanaf de live-uitzending) de wielerwedstrijden volgen op groot scherm en er zijn drank- en eetstanden voorzien.

De koersdorpen zijn alleen bereikbaar via de voetgangersdoorsteken over het parcours. In Werchter is er een voetgangersdoorsteek tussen het centrum van Werchter en het Chiroterrein (koersdorp Poeske Scherens) op de Nieuwebaan. In Rotselaar is er een voetgangersdoorsteek tussen de Kapelstraat en het terrein van de Wip (koersdorp Frans Verbeeck) op de Provinciebaan. 

Let op: om toegang te verkrijgen tot de koersdorpen, moet je een Corona Safe Ticket voorleggen. Daarvoor heb je je smartphone (zorg dat die voldoende opgeladen is) nodig met daarop de CovidSafeBE-app. Vergeet ook je identiteitskaart niet. Je draagt een mondmasker en houdt 1,5 meter afstand tot je voorbij de aankomstzone en de check van je Corona Safe Ticket bent. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. Heb je geen smartphone? Op deze website lees je alternatieven om je ticket te tonen.

Kermis Rotselaar

Tijdens hetzelfde weekend vindt in Rotselaar-Centrum ook de jaarlijkse septemberkermis plaats. Je kunt de kermis bezoeken van vrijdag 24 september tot en met maandag 27 september. Er vindt dit jaar geen avondmarkt plaats.

Openingsuren kermis:

  • vrijdag 24 september: van 14 tot 22 uur.
  • zaterdag 25 september: van 12 tot 22 uur.
  • zondag 26 september: van 10.30 tot 22 uur.
  • maandag 27 september: van 16 tot 22 uur.

Tijdens de kermis blijft de Provinciebaan open voor verkeer (wegens de werken in de Vakenstraat), behalve voor de doortochten van de WK-wielerwedstrijden. In Rotselaar-Centrum is er een voetgangersdoorsteek voorzien tussen het gemeentehuis en de kerk op de Provinciebaan.

Voor de kermis in Rotselaar is een speciale verkeers- en parkeerregeling van kracht.

De Kast van de Kleine Verzamelaar

Van 21 tot en met 25 september staat de Kast van de Kleine Verzamelaar in het teken van het WK wielrennen, met foto's en memorabilia van Poeske Scherens en Frans Verbeeck. De Kast vind je in de inkomhal van vrijetijdscentrum 'de Mena' en je kunt een kijkje komen nemen tijdens de openingsuren van de bib:

  • Dinsdag 21 september van 10:00-12:00 en 14:00-20:00 uur
  • Woensdag 22 september van 14:00-17:00 uur
  • Donderdag 23 september van 10:00-12:00 en 18:00-20:00 uur
  • Vrijdag 24 september van 10:00-12:00 uur
  • Zaterdag 25 september van 10:00-13:00 uur

Fietsen langs de wei

Van al dat wielerenthousiasme zelf zin gekregen om op het zadel te kruipen? Verken dan de gemeente met de fietstocht 'Fietsen langs de wei' of kortweg #fldw.

Tijdens deze fiets(zoek)tocht van 35 kilometer ontdek je verschillende unieke plekken in Rotselaar. Je rijdt vooral langs trage wegen en rustige straten. Daardoor is de fietstocht meer dan geschikt voor het hele gezin. Onderweg kun je ook deelnemen aan een zoektocht en één van de manden met streekproducten te winnen. De wedstrijd loopt tot en met 31 oktober 2021.

In sporthal De Meander (startplaats), aan de balie van het zwembad, ligt de gratis brochure voor je klaar. Je kunt de brochure ook afhalen in het het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn (Wezemaal), café Onder Den Toren (Heikant), het belevingscentrum Rock Werchter X (Werchter) en GC ‘de Mena’ - Dienst Toerisme (Rotselaar). Meer info op www.fietsenlangsdewei.be.

Cyclista Werchter WK2021 Challenge

Wil je nog meer prijzen bij elkaar fietsen? Doe dan mee aan de Strava-challenges van handelaar Cyclista Werchter.

Door mee te rijden met hun challenges, maak je kans op een aantal mooie prijzen. De challenges rond het WK Wielrennen lopen van 1 tot 26 september. Om deel te nemen, maak je jezelf lid van hun Strava-club. Dat doe je via deze pagina.

Terug naar de overzichtspagina