U bent hier

Rotselaar koestert: de mooiste plekjes van de gemeente

Of je nu al je hele leven in onze gemeente woont of nog maar pas, iedereen heeft wel een favoriet plekje. Wat is dat van jou? Deel het met onze dorpsdichter, Jef Lemmens, en wie weet schittert het binnenkort in een dichtbundel.

Met het gloednieuwe project ‘Rotselaar koestert’ zoeken we de mooiste plekjes van onze gemeente. Het kan een plek zijn waar je tot rust komt, waar je overweldigd wordt door de natuurpracht, of waar je je lief voor het eerstmee naartoe nam. Het kan midden op het Dorpsplein zijn, verscholen aan de oever van de Dijle, in een hoekje van de begraafplaats van Wezemaal of zelfs in je eigen tuin.

Misschien ken je de plek al zo lang als je herinneringen je terugbrengen. Misschien ben je tijdens de coronalockdown elke dag gaan wandelen en ben je anders gaan kijken naar je eigen, vertrouwde omgeving. Of misschien heb je voor jezelf een plek gecreëerd die uniek is? Deel met ons waarom die plaats zo speciaal is! Het verhaal is minstens even belangrijk.

Voed de dorpsdichter

De meest originele en minst gekende plekjes verzamelen we, samen met een foto van een lokale kunstfotograaf in een heuse dichtbundel. De ingestuurde verhalen en herinneringen aan die plekjes worden al dichtend verwerkt door onze dorpsdichter Jef Lemmens.

Laat dus een keertje in je ziel kijken en verwen iedereen in de gemeente met je meest beminde plekje. Post je foto (en tekst) op Instagram met de hashtag #rotselaarkoestert of mail je inzending naar cultuur@rotselaar. be. Uit alle ingestuurde plekjes maken we samen met onze dorpsdichter een gevarieerde selectie.

Na ‘Rotselaar beraamdt’, in samenwerking met de cultuurraad, zetten we met de nieuwe actie ‘Rotselaar koestert’ de dichtkunst verder in de kijker. Dorpsdichter Jef Lemmens zal nog tot 2025 te pas en te onpas zijn pen bovenhalen om ons met taal ter beroeren.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter