U bent hier

Rotselaar ondertekent charter Gezonde Gemeente

Het lokale bestuur van Rotselaar hernieuwt haar intentie om werk te maken van gezondere inwoners. Dat deed het bestuur door het charter ‘Gezonde Gemeente’ opnieuw te ondertekenen tijdens van de Dag van de Inwoner. Met de ondertekening engageert Rotselaar zich om tijdens de legislatuur 2019-2024 inwoners te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving.

In 2013 ondertekende het toenmalige bestuur van Rotselaar een eerste keer het charter ‘Gezonde Gemeente’. Op 19 oktober zette schepen Piet De Bruyn zijn handtekening opnieuw onder het charter. Door het charter te ondertekenen, wilt Rotselaar als lokaal bestuur de inwoners maximale kansen bieden op een goede gezondheid en levenskwaliteit. 

Een lokaal integraal gezondheidsbeleid verankert doeltreffende en toegankelijke gezondheidspromotie en ziektepreventie structureel in de beleidsplannen. Inzetten op gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid zijn de pijlers van dergelijke beleidsplannen.

Gezondheidsdoelen

In samenwerking met de cultuurraad van Rotselaar, lokale organisaties, verenigingen en Logo Oost-Brabant geeft Rotselaar zo niet alleen uitvoering aan de eigen lokale ambities. Het lokaal bestuur helpt tegelijk mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en de internationale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De ondertekening van het charter vond plaats tijdens de Dag van de Inwoner waarbij zo’n 500 inwoners kennis maakten met de gemeente, haar diensten en met meer dan 40 cultuur- en sportverenigingen en dit in een gezellige en open sfeer.

Gezonde gemeente is een initiatief van de Vlaamse Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, VAD vzw en VVSG vzw met de steun van de Vlaamse overheid. Ook tal van andere preventieorganisaties onderschrijven dit initiatief.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter