U bent hier

Samenaankoop hemelwaterinfrastructuur

Door extreme weersomstandigheden valt er soms veel regen en is het op andere momenten extreem droog. Door hemelwater op te vangen, kun je het inzetten in tijden van droogte. Daarom kun je je nu al voorinschrijven voor een samenaankoop hemelwaterinfrastructuur, zodat je op de hoogte wordt gehouden van elke stap. Vanaf de zomer van 2023 gaat de samenaankoop dan definitief van start.

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden. Waar de vorige zomer extreem nat was, zien we dit jaar terug zeer droge weersomstandigheden. Die schommelingen in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen. Om hier enigszins aan tegemoet te komen organiseert Interleuven een samenaankoop voor hemelwaterinfrastructuur.

Divers aanbod aan infrastructuur

Het opvangen en hergebruiken van hemelwater is een must in tijden van droogte en dat wordt weerspiegeld in de strengere voorschriften die zijn opgenomen in de kersverse provinciale stedenbouwkundige verordening met betrekking tot hemelwater.

Om het hemelwater optimaal op te vangen, te hergebruiken of te laten infiltreren in de bodem, zullen er binnen dit project zowel opvangsystemen (bijvoorbeeld regenwatertonnen en -putten) als infiltratiesystemen (infiltratiekratten, grindkoffers, e.d.) worden voorzien. Zo vindt iedereen het product dat het meest geschikt is voor haar/zijn specifieke situatie.

De exacte producten zijn nog niet bekend, die keuzes zullen gemaakt worden door de werkgroep voor dit project.

Voorinschrijving

Deelname aan de samenaankoop is mogelijk voor geïnteresseerde inwoners, bedrijven of verenigingen. In dit vrijblijvende inschrijvingsformulier kun je aangeven of je interesse hebt om deel te nemen aan de samenaankoop.

Een (of meer) opvang- en/of infiltratiesysteem bestellen zal mogelijk zijn vanaf zomer 2023 tot eind 2024.

Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met Interleuven:

Apostolos Georgoulas: 016 28 42 05 / apostolos.georgoulas@interleuven.be

Samenaankoop van start: zomer 2023

Tegen de zomer van 2023 zal de werkgroep de voorbereidingen afgerond hebben. Op dat moment gaat de samenaankoop definitief van start. De samenaankoop zal lopen tot eind 2024.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter