U bent hier

Stedenbouwkundige inlichtingen

Wat?

Bij de verkoop van een woning moet je stedenbouwkundige informatie ter beschikking stellen aan de koper. Dat is informatie over vergunningen, eventuele bouwovertredingen, voorkooprecht van andere partijen en verkavelingsvoorschriften.

Die stedenbouwkundige informatie kun je verkrijgen door een uittreksel (stedenbouwkundig uittreksel) te vragen uit het vergunningen- en het plannenregister.

Een stedenbouwkundig uittreksel moet je mee afleveren bij de verkoop van een woning. Het uittreksel mag op het moment van de verkoop niet ouder zijn dan één jaar.

Procedure

Het document met stedenbouwkundige inlichtingen vraag je op bij de dienst Omgeving via dit aanvraagformulier, op voorwaarde dat de eigendom gelegen is te Rotselaar. De stedenbouwkundige inlichtingen worden verstrekt binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst van de volledige aanvraag. Het uittreksel blijft maar één jaar geldig, zo krijgen de kandidaat-kopers steeds de meest recente informatie mee.

Van zodra je de stedenbouwkundige informatie hebt ontvangen, moet je die informatie ook verplicht opnemen in de publiciteit van jouw pand. Vind je een koper voor jouw woning en besluiten jullie een compromis te ondertekenen? Dan zal die informatie hierin ook moeten worden voorzien. Doe je dat niet, dan kan de compromis nietig verklaard worden.

Kostprijs

€ 160

Indien je vragen hebt, maak dan hier een telefonische afspraak. Onze medewerker zal je bellen op het door jou gekozen tijdstip.

Raadpleeg het belastingsreglement