Tentoonstellingsweekend 'Theo Humblet en de kunstenaars van Groot-Rotselaar'

In het weekend van 18 en 19 november kun je op drie locaties in Wezemaal (parochiezaal, de pastorie en het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn) terecht voor een tentoonstelling over 'Theo Humblet en de kunstenaars van Groot-Rotselaar'. Je bent van 10 tot 18 uur welkom op de tentoonstelling die de dertigjarige verjaardag van het grote kunstwerk van ereburger Theo Humblet in de Wezemaalse parochiezaal viert.

Precies dertig jaar geleden werd in de parochiezaal van Wezemaal het grootste schilderij uit de streek ingehuldigd. Theo Humblet, de eerste ereburger van Rotselaar, was de internationale kunstenaar die samen het Beatrijsgezelschap voor het kunstwerk zorgde. Naar aanleiding van Open Monumentendag 1993 werd het aan de pers voorgesteld en sindsdien is het te bewonderen in de parochiezaal.

Expo

Ter ere van het dertig jarige bestaan, organiseert de Heemkring Groot-Rotselaar een tentoonstelling 'Theo Humblet en de kunstenaars van Groot-Rotselaar' met meer dan 200 kunstwerken in het weekend van 18 en 19 november. Je kunt gratis terecht in de parochiezaal van Wezemaal (Holsbeeksebaan 1), telkens van 10 tot 18 uur. Tijdens de openingsuren organiseren de Landelijke Gilde en Ferm een pannenkoekenfeest in de parochiezaal.

Tegelijk is er tijdens de openingsuren van de expo in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn doorlopend een presentatie met aanvullende informatie over de kunstenaars. Er komen ook werken aan bod die niet op de tentoonstelling getoond worden. Ook in de pastorie van Wezemaal wordt er documentatie tentoongesteld.

Theo Humblet

Theo Humblet was een veelzijdig kunstenaar met een indrukwekkend palmares. Hij was schilder, graficus, houtsnijder, illustrator, beeldhouwer en keramist. In 1989 verhuisde hij samen met zijn vrouw, na zijn pensioen als directeur van de Leuvense academie, naar Rotselaar. Daar werd hij een actief lid van het Beatrijsgezelschap en mentor van heel wat Rotselaarse amateurkunstenaars. In 2004 werd hij de allereerste ereburger van Rotselaar.