U bent hier

Laatste kans: vaccinatie zonder afspraak op 4 september van 8.00 tot 12.00 uur

Het vaccinatiecentrum ‘De Toren’ in Rotselaar tekent nu een vaccinatiegraad op van boven de 95%. Dat geweldige resultaat is te danken aan de hoge vaccinatiebereidheid bij de inwoners, de inzet van vele medewerkers en vrijwilligers en de goede samenwerking met de lokale besturen van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek.

Om iedereen een laatste kans te geven om zich alsnog te laten vaccineren (eerste prik), gooit het vaccinatiecentrum Rotselaar op zaterdag 4 september de deuren open van 8.00 tot 12.00 uur voor een vrije vaccinatieronde. We doen daarvoor een warme oproep aan inwoners uit Rotselaar, Tremelo en Holsbeek die nog niet gevaccineerd zijn om zich te laten beschermen tegen het coronavirus. Het is de laatste oproep voor de algemene vaccinatiecampagne wordt afgesloten.

Praktisch

Praktisch betekent dat dus dat iedereen (vanaf 12 jaar) die zijn eerste vaccinatie nog niet gehad heeft, zich op zaterdag 4 september tussen 8.00 uur en 12.00 uur met de identiteitskaart kan aanbieden in het vaccinatiecentrum Rotselaar (Torenstraat 115)  voor het Pfizervaccin. Let op: jongeren onder 16 jaar moeten vergezeld zijn door een ouder of voogd of expliciete toestemming hebben.

Je hoeft die dag geen afspraak te maken. Zo is het heel eenvoudig om je eerste prik te krijgen. We roepen iedereen die nog niet gevaccineerd is op om van deze uitzonderlijke kans gebruik te maken.

Waarom laat je je vaccineren?

Een besmetting met COVID-19 kan erg gevaarlijk zijn. Sommige mensen hebben zelfs intensieve zorg nodig. Ook gezonde, jonge mensen kunnen ernstig ziek worden van het virus en langdurige klachten oplopen, zoals longschade. Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en redt levens. Met jouw vaccinatie loop je minder risico op ernstige ziekte door COVID-19, je bent minder besmettelijk en je helpt de verspreiding van het virus en mogelijke varianten tegen te gaan. Tegelijk bescherm je ook kwetsbare mensen die niet gevaccineerd kunnen worden en verlicht je zo mee de druk op het zorgsysteem.

De vaccins zijn veilig en betrouwbaar. De reacties op de vaccinatie zijn meestal dan ook eerder beperkt en tijdelijk van aard, zoals een pijnlijke arm of een milde koorts. Vaccins zijn bedoeld om ziekte te voorkomen en niet om ziek te maken. Ze worden uitvoerig getest voor ze kunnen gebruikt worden. De risico’s van vaccins zijn in verhouding dan ook veel kleiner dan de nadelige risico’s die het virus met zich meebrengt. Laat je dus vaccineren en bescherm jezelf en anderen tegen het gevaarlijke virus COVID-19.

Vragen?

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter