U bent hier

Vaccinatiecentrum in Sportoase ‘De Toren’ in Rotselaar

Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek is in Sportoase ‘De Toren’ in Rotselaar.

Dankzij het vaccinatiecentrum in Rotselaar kunnen onze inwoners in een vertrouwde omgeving, dicht bij huis ingeënt worden. De site is goed bereikbaar en er is voldoende parking. Hoe meer mensen zich laten inenten, hoe sneller het coronavirus verslaan kan worden. De vaccinatiecampagne loopt van februari tot november. De inwoners ontvangen in deze periode een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie.

 

Eerste vaccinatie in vaccinatiecentrum Rotselaar (20/02/2021)

Vandaag werden de eerste vaccinaties toegediend in het vaccinatiecentrum in Sportoase de Toren (Rotselaar). Van februari tot november 2021 worden hier alle meerderjarige inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek ingeënt tegen het coronavirus.

Op 20 februari gingen de deuren van het vaccinatiecentrum in Rotselaar officieel open en zijn de eerste vaccinaties toegediend, waardoor het vaccinatieprogramma op schema zit. “De voorbije weken en maanden is hier hard gewerkt om van Sportoase de Toren een functioneel, aangenaam en goed bereikbaar vaccinatiecentrum te maken”, zegt burgemeester Jelle Wouters.

De rest van de maand februari worden hier nog de zorgverleners uit Rotselaar, Tremelo en Holsbeek gevaccineerd. Vanaf maart zijn de andere inwoners aan de beurt, nadat ze van de Vlaamse overheid een uitnodiging ontvangen hebben. De maximale capaciteit ligt op 80 inentingen per uur.

Registreer je digitaal

Vanaf maart worden de uitnodigingen in verschillende fasen verstuurd. De uitnodiging komt per brief, maar wie op de website ‘Mijn Burgerprofiel’ (https://burgerprofiel.vlaanderen.be) zijn of haar e-mailadres toevoegt (eBox activeren), krijgt de uitnodiging ook digitaal. Langs digitale weg ontvang je de uitnodiging sneller. In totaal zullen de komende maanden zo’n 23.000 meerderjarige inwoners uit de drie gemeenten in Rotselaar kunnen gevaccineerd worden.

Contacteer de huisarts bij vragen

Wie wanneer aan de beurt komt, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Je kunt niet kiezen welk vaccin je krijgt. Hoe dan ook zijn alle vaccins die toegediend worden, goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en dus als veilig en voldoende werkzaam beschouwd. Heb je vragen of ben je niet zeker of jouw medische situatie het toelaat om gevaccineerd te worden? Aarzel dan niet om nu al contact op te nemen met jouw huisarts.

 

Eerste 'Dry Run' in vaccinatiecentrum Rotselaar (03/02/2021)

Het vaccinatiecentrum in Rotselaar werd vandaag uitvoerig getest tijdens een 'Dry Run' met een dertigtal vrijwilligers. Deze Dry Run was een simulatie van het vaccinatiegebeuren, maar dan zonder het echte vaccin.

Een deel van de vrijwilligers werd ingezet als personeel en een deel als bezoekers. De bezoekers doorliepen de 5 stappen naar het verlossend prikje:

1. Koortsmeting: een onthaalmedewerker meet je temperatuur op.

2. Registratie: indien je koortsvrij bent, ga je door naar de aanmeldbalie. Hier worden je gegevens gecontroleerd en word je geregistreerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Vaccinatie: in het vaccinatiecentrum zijn er meerdere vaccinatielijnen. Een medewerker deelt jou de vaccinatielijn mee die je dient te volgen. Deze vaccinatielijn leidt je naar de ruimte waar je je vaccin krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Recovery: na de vaccinatie mag je een kwartier rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Vervolgafspraak: vooraleer je het gebouw verlaat, maak je een laatste stop aan de uitgangsbalie. Daar maak je een volgende afspraak indien je een vaccin kreeg waar twee dosissen voor nodig zijn.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter