U bent hier

Vanaf 11 mei heropenen de markten in Rotselaar

Om te zorgen voor betere een spreiding van mensen die inkopen doen, zullen vanaf 11 mei de publieke openluchtmarkten in Rotselaar weer openen. Dit is beslist bij burgemeestersbesluit.
 
Vele werknemers van bedrijven en winkels zullen vanaf 11 mei immers terug aan het werk zijn. Hierdoor zullen de supermarkten en andere winkels meer bezoekers ontvangen op dezelfde tijdstippen, in de drukke periodes na het werk. Dit zou kunnen leiden tot een concentratie van mensen, waardoor de afgekondigde voorschriften rond hygiëne en veiligheid in het gedrang komen. Om ervoor te zorgen dat onze inwoners op een veilige manier hun inkopen kunnen doen, zullen de publieke openluchtmarkten in Rotselaar heropenen. Zo wordt er gezorgd voor een maximale spreiding van de mensen.

De publieke openluchtmarkten vinden vanaf 11/05/2020 plaats:

  • Op dinsdagvoormiddag in Rotselaar centrum van 8 tot 12 uur.
  • Op vrijdagnamiddag in Werchter van 16 tot 19 uur.
  • Op zaterdagvoormiddag in Wezemaal van 8 tot 12 uur.

Tijdens deze publieke openluchtmarkten zullen de kramen verder uit elkaar staan. Daarnaast is er een speciaal marktplan opgesteld met maatregelen om de veiligheidsafstand te waarborgen. Een gemeentelijke marktcoördinator zal aanwezig zijn om de correcte uitvoering van deze maatregelen te verzekeren.
 
We vragen elke bezoeker om:

  • Alleen naar de markt te komen.
  • Waar mogelijk elektronisch te betalen.
  • Een mondmasker of mond- en neusbedekking te dragen.

 Deze beslissing werd uitgevaardigd door een burgemeestersbesluit op 7 mei 2020.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter