U bent hier

Verdeling van mondmaskers

De gemeente Rotselaar verdeelde gisteren een grote lading mondmaskers aan de huisartsen in onze gemeente. Eerder hebben de beide woonzorgcentra een levering mondmaskers ontvangen. Hier is de nood aan mondmaskers momenteel het grootst. Later deze week verspreiden de gemeentediensten een grote levering aan de thuisverpleegkundigen, vroedvrouwen, kinesisten, tandartsen, uitvaartondernemers, …

Tegelijk bereidt de gemeente zich achter de schermen ook voor op een toekomstige exitstrategie waarbij de huidige maatregelen stapsgewijs zullen worden afgebouwd. We doen dit in overleg met de gouverneur en de dienst Noodplanning. De Nationale Veiligheidsraad zal de komende dagen, op basis van het advies van experten, een exitstrategie bekend maken. De gemeente zal haar lokale maatregelen hierop afstemmen.

De bescherming van onze inwoners, medewerkers, leerkrachten, … is hierbij het belangrijkste. Samen met de gouverneur en de apotheken onderzoeken we momenteel concreet hoe we dit het beste aanpakken. Ook de aankoop van mondmaskers maakt deel uit van het onderzoek naar een efficiënte en effectieve totaalaanpak. 

Op dit moment bevinden we ons echter nog steeds in de federale noodfase en zijn de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) onverminderd van kracht. Alle informatie over de maatregelen vind je op de gemeentelijke website.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter