U bent hier

Verhuis naar het buitenland

Maak een afspraak

Wat?

Als je naar het buitenland verhuist, moet je dit ten vroegste enkele dagen voor en ten laatste één dag voor je vertrek melden bij de dienst Bevolking.

Na de aangifte ontvang je een bewijs 'afschrijving buitenland'. Met dit document meld je je aan bij de bevoegde Belgische ambassade of het consulaat van het land waar je gaat wonen. Je moet je bij die diplomatieke post inschrijven om in regel te blijven. Je Belgische identiteitskaart blijft nog geldig tot de geldigheidsdatum die is vermeld op je identiteitskaart.

Hoe gaan we te werk?

  • De aangifte kan gebeuren door een meerderjarige of door de referentiepersoon (gezinshoofd) van het gezin.
  • Als de adreswijziging voor het hele gezin geldt, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet.
  • Als een minderjarige naar het buitenland verhuist, moet iemand die het ouderlijke gezag uitoefent hem bij de aangifte bijstaan.

De wijkinspecteur zal op uw adres in Rotselaar onderzoeken of u werkelijk verhuisd bent.

Wat meebrengen?

  • Adres in het buitenland;
  • Identiteitskaart en/of kids-ID van elk lid van het gezin;
  • Bijbehorende puk- en pincode.

Inschrijven diplomatieke post

Je inschrijven bij een diplomatieke post heeft heel wat voordelen. Zo kun je beroep doen op de Belgische overheid voor administratieve bijstand, afgifte van identiteitskaart, vragen of burgerlijke stand, ... In een geval van nood of ongeval krijg je ook efficiëntere consulaire bijstand. Bovendien kun je nog deelnemen aan de verkiezingen in België

Meer informatie over je verhuis naar het buitenland: www.diplomatie.belgium.be.

Maak een afspraak