U bent hier

Verkavelen of splitsen

Je kunt een stuk grond verdelen in kleinere stukken. Hiervoor zijn er twee instrumenten: verkaveling en splitsing

Verkaveling

Voor het splitsen van een grond in minstens twee onbebouwde loten om minstens één van die loten te verkopen als bouwgrond is een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden nodig.

Splitsing

In het andere geval volstaat het een kavel af te splitsen via de notaris (met advies van de gemeente). Een splitsing geeft geen garantie over de bebouwbaarheid van het lot. Dit kan eventueel verkregen worden met een stedenbouwkundig attest. Let op: een stedenbouwkundig attest is nog geen vergunning om te mogen bouwen. Voor vergunningsplichtige werken blijft een omgevingsvergunning vereist.

Bijstellen verkaveling

Wil je de voorschriften van een verkaveling wijzigen? Dan vraag je een bijstelling van de verkaveling aan.

Maak een afspraak met de dienst Omgeving om na te gaan of je voorstel in aanmerking komt.

Omgeving

Provinciebaan 20
3110 Rotselaar
Telefoon: 
016 61 63 44
E-mailadres: 
omgeving@rotselaar.be

De dienst omgeving werkt op afspraak. Afspraken vinden plaats op maandag tussen 17 en 20 uur. Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten. 

Ben je niet zeker of je een afspraak nodig hebt? Is je vraag snel telefonisch te behandelen? Neem dan even telefonisch contact op tijdens de openingsuren van het administratief centrum (behalve op maandag tussen 17 en 20 uur).

Afspraak maken?

Dit kan telefonisch via 016 61 63 44 tijdens de openingsuren van het administratief centrum (behalve op maandag tussen 17 en 20 uur) of via het bovenstaand e-mailadres met vermelding van naam, adres/locatie, onderwerp en telefoonnummer.

Inzage openbaar onderzoek

Voor de inzage van openbare onderzoeken moet je geen afspraak maken. Hiervoor is de dienst vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het administratief centrum. Gelieve je wel altijd eerst even aan te melden aan het onthaal op de benedenverdieping.