U bent hier

Vernieuwing dubbelrichtingsfietspad tussen Wezemaal en Gelrode afgerond

De belangrijke werken op de Aarschotsesteenweg tussen Wezemaal-Centrum en de Pastoor Dergentstraat in Gelrode zijn afgerond. Over een afstand van bijna drie kilometer werd het verouderde fietspad vervangen door een nieuw tweerichtingsfietspad. De vernieuwing kadert in het actieve fietsbeleid van de gemeente Rotselaar.

Eind maart gingen belangrijke werken aan de Aarschotsesteenweg van start. In afwachting van de heraanleg van de gewestweg, was de gemeente Rotselaar vragende partij om noodzakelijke vernieuwingswerken uit te voeren.

Nieuwe toplaag asfalt op rijbaan en fietssuggestiestroken
Tijdens de eerste fase van de werken in maart, werd al een nieuwe, comfortabele toplaagasfalt aangelegd op de rijbaan tussen het kruispunt met de Rigessel en het kruispunt met het Oorzaakveldpad. Daarbij werden in Wezemaal-Centrum ook fietssuggestiestroken aangebracht. De stroken maken automobilisten bewust over de aanwezigheid van fietsers en geven fietsers een veiliger gevoel op het drukke kruispunt. Bovendien maakt het ook de fietsoversteken een stuk duidelijker voor autobestuurders.

Binnenkort zal er op de Aarschotsesteenweg in Wezemaal-Centrum ook een snelheidsbeperking van 30 km/u worden ingevoerd om de veiligheid van de kwetsbare weggebruikers te verzekeren. De gemeenteraad van Rotselaar nam die beslissing al.

Vernieuwing fietspad
Nu is ook het dubbelrichtingsfietspad tussen het Marktwegje in Wezemaal en de Pastoor Dergentstraat in Gelrode klaar. De gemeente Rotselaar drong bij het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer al een hele tijd aan op de vernieuwing van het fietspad. Uiteindelijk hebben de gemeente Rotselaar en het Vlaams Agentschap samen geïnvesteerd in de vernieuwing van het fietspad op de Aarschotsesteenweg. Zopas werden die grote vernieuwingswerken afgerond. De Aarschotsesteenweg is nu dan ook terug open voor alle verkeer in beide richtingen.

De vernieuwing van het dubbelrichtingsfietspad langs de Aarschotsesteenweg was noodzakelijk. Het fietspad wordt immers vaak gebruikt door scholieren en voor woon-werkverkeer. Daarom beslist de gemeente uiteindelijk om ook zelf financieel te investeren in dit project, zodat de kwalitatieve fietsverbinding tot in Wezemaal-Centrum verzekerd is.

De realisatie zorgt voor meer fietsveiligheid en comfort voor de fietsers, een absolute prioriteit van het gemeentebestuur van Rotselaar. Zo wil de gemeente fietsen stimuleren voor zowel woon-werkverkeer als recreatief fietsgebruik. De vernieuwing past in het gemeentelijke fietsplan waarbij deze beleidsperiode maar liefst twintig kilometer fietsinfrastructuur zal worden vernieuwd.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter