U bent hier

Vernieuwing fietspaden bruggen E314

Eind vorig jaar werd er gewerkt aan de fietspaden van de Steenweg op Nieuwrode en de Beninksstraat op de bruggen over de E314. Dankzij de aanpassingen zullen fietsers veiliger en comfortabeler over de bruggen kunnen rijden. Door de weersomstandigheden, liep de asfaltering van de fietspaden wel vertraging op.

De vernieuwing van de fietspaden op de bruggen over de E314 kadert in het actieve fietsbeleid van de gemeente. Door de veiligheid en het comfort van de fietspaden te verbeteren, wil de gemeente fietsgebruik stimuleren. Zowel recreatief fietsgebruik als woon-werkverkeer.

De fietspaden op de bruggen krijgen een nodige opknapbeurt met een nieuwe toplaag asfalt. Het fietspad op de brug van de Steenweg op Nieuwrode werd ook verbreed om de fietsveiligheid te verhogen. De werken zijn ondertussen vergevorderd, maar wachten nog op de aanleg van de toplaag. Die aanleg liep vertraging op door de weersomstandigheden. De wegdektemperaturen moeten immers een ruime tijd boven de twintig graden zijn.

Werken Steenweg op Nieuwrode van start

De werken aan de fietspaden op de brug van de Steenweg op Nieuwrode kunnen van start gaan. Op 16 mei 2022 beginnen de werken en volgens de planning zouden ze drie weken duren. Lees hier alle informatie.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter