U bent hier

Vernieuwing fietspaden Hellichtstraat van start

De werken om de fietspaden op de Hellichtstraat te vernieuwen zijn van start gegaan. Ze kaderen binnen het actief fietsbeleid van de gemeente en zullen normaal voor het zomerbouwverlof gerealiseerd zijn.

Vandaag start de vernieuwing van de fietspaden in de Hellichtstraat. Over een afstand van 1,5 kilometer zullen de fietspaden aan beide kanten vernieuwd en verbreed worden. De rijweg wordt versmald om zo fietspaden van 1,75 meter breed te kunnen aanleggen. Daarmee realiseert de gemeente een nieuwe en kwalitatieve fietsinfrastructuur, die bovendien ook geschikt is voor onder meer fietskarren en bakfietsen.

De versmalling van de rijbaan zorgt er dan weer voor dat gemotoriseerd verkeer in de Hellichtstraat aan een aangepaste snelheid zal moeten rijden. Op die manier dragen de werken bij aan het actieve fietsbeleid van de gemeente. Door veilige en kwaliteitsvolle fietspaden te voorzien, wil de gemeente inwoners stimuleren om zoveel mogelijk de fiets te nemen. De fietspaden in de Hellichtstraat zullen normaal voor het zomerbouwverlof gerealiseerd zijn.

Veiligheidsmaatregelen

Waar het fietspad wordt opgebroken, zullen fietsers tijdelijk via de straat rijden en wordt de snelheid verlaagd tot 30 km/u. De fietspaden zullen eerst aan één kant afgewerkt worden en nadien pas aan de andere kant om zo de veiligheid te verhogen tijdens de werken.

Door de vernieuwingswerken in de Hellichtstraat te combineren met de werken in de Vakenstraat, blijft de hinder zo goed als mogelijk beperkt. Doorgaand verkeer was door die werken al verboden en dat blijft zo. Door het werfverkeer en de veiligheidszone voor fietsers is de straat bovendien bijzonder moeilijk toegankelijk. Het verbod negeren brengt zowel de fietsers als de arbeiders in gevaar.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter