Week van de Korte Keten

Van 18 tot 26 mei is het de Week van de Korte Keten. Verschillende producenten in Rotselaar openen de deuren om je kennis te laten maken met hun producten. Niet toevallig is het op zondag 26 mei ook de Dag van de Rotselaarse Natuur. De Korte Keten heeft immers een positieve impact op de natuur. De gemeente Rotselaar, Natuurpunt en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) plannen dan ook diverse activiteiten in deze week.

Via de korte keten koop je rechtstreeks bij de landbouwer of producent. Je krijgt verse en kwaliteitsvolle producten, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Kopen bij de korte keten is dan ook goed voor de natuur. Je koopt de producten met inzicht op de methode, het aanbod en de prijs van de landbouwer of producent.

Plantenruilbeurs – vrijdag 24 mei

Velt en Natuurpunt organiseren tijdens de avondmarkt in Rotselaar-Centrum op vrijdag 24 mei een heuse plantenruilbeurs. Dit is hét moment om je overschot aan plantjes, zaailingen, stekjes of zaadjes, kruiden of sierplanten te ruilen (niet verkopen). Het is zeker geen must om te ruilen: je mag je materiaal ook gewoon gratis weggegeven ... Uiteindelijk gaat iedereen tevreden naar huis met ander materiaal. Zo geef je de diversiteit in je tuin een enorme boost en leer je nieuwe planten kennen. Geen planten om te ruilen? Geen nood, iedereen is welkom.

Fietstocht – zondag 26 mei

Een Korte Ketenfietstocht leidt je langs verschillende deelnemers uit de Rotselaarse korte keten die hun deuren uitzonderlijk openen. Je krijgt tussen 13 en 17 uur een unieke kijk achter de schermen. Zo ontdek je aan de hand van verschillende stopplaatsen wat de korte keten te bieden heeft. En je kunt tijdens je bezoek ook meteen producten kopen. Daarnaast ontdek je ook enkele parels van de Rotselaarse natuur.

Bezoek je minstens vijf stopplaatsen? Aan de hand van een (volle) stempelkaart krijg je een leuk bedankje aan de stand op de kermis van Rotselaar. De stempelkaart vind je in deze flyer.

Animatie - zondag 26 mei

Natuurpunt, Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) en gemeente Rotselaar zullen een stand hebben op de kermis van Rotselaar-Centrum, waar je onder meer terecht kunt voor een diversiteitsspel voor kinderen en een fotozoektocht naar dorpse natuur.