U bent hier

Werken Aquafin in Vakenstraat, Steenweg op Gelrode, Kleistraat en Vijverstraat

Vanaf 5 juli start Aquafin (i.s.m. Fluvius en de gemeente Rotselaar) met wegen- en rioleringswerken in de Vakenstraat, Steenweg op Gelrode (deel), Kleistraat en Vijverstraat. 

Deze werken hebben als doel het afvalwater te scheiden van het regenwater. Door de aanleg van een gescheiden stelsel zal het afvalwater van meer dan 645 inwoners bijkomend verzameld en gezuiverd worden vooraleer het wordt geloosd in de Winge. Deze werken worden gecombineerd met de aanleg van nieuwe fietspaden.

Voordat de rioleringswerken kunnen starten, voert de Watergroep aanpassingswerken uit aan hun netten. Deze aanpassingswerken starten vanaf 5 juli 2021 en zullen een week duren. In de week van 5 juli 2021 zal de aannemer ook al de bemalingsfilters en omleidingssignalisatie plaatsen. Op deze manier kan de aannemer direct na het bouwverlof op 3 augustus 2021 starten met de rioleringswerken. Deze voorbereidende werken zullen weinig tot geen hinder veroorzaken.

Stat na zomerbouwverlof

Vanaf dinsdag 3 augustus 2021 start de aannemer van de rioleringswerken. Parallel met de rioleringswerken zullen ook aanpassingswerken door de nutsmaatschappijen (Fluvius, Proximus, Telenet, Proximus en de Watergroep) uitgevoerd worden. Nadien zorgt de gemeente voor de aanleg van nieuwe fietspaden. Er wordt gewerkt in verschillende fasen.

Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien. Deze gaat via de Nieuwebaan, Provinciebaan en Aarschotsestenweg. Handelaars blijven bereikbaar tijdens de werken.

Meer info in deze bewonersbrief.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter