U bent hier

WK Wielrennen 2021 in Rotselaar

 

Het 100ste WK Wielrennen doet Werchter en Rotselaar aan! Dit is een topevenement met internationale uitstraling dat onze gemeente zal doorkruisen. We maken van deze jubileumeditie van het Wereldkampioenschap Wielrennen een unieke en sportieve belevenis. 

Van 24 tot en met 26 september 2021 trekken de verschillende pelotons van het Wereldkampioenschap Wielrennen (voor mannen beloften, elite vrouwen en elite mannen) van Antwerpen naar Leuven. Daarbij staat telkens ook een passage door onze gemeente gepland. 

De renners zullen toekomen in Werchter via de Tremelobaan, waarna ze via de rotonde, de Nieuwebaan (Werchter brug) en Provinciebaan naar Rotselaar zullen rijden. Via de Provinciebaan komen ze toe in Rotselaar-Centrum. Aan het kruispunt aan ‘de Mena’ draaien ze de Rodenbachlaan op om vervolgens over de Vijfde Liniestraat onze gemeente te verlaten naar buurgemeente Wijgmaal.

Het volledige parcours kun je raadplegen op de website van de organisatie

De passages zijn gepland op:

  • Vrijdag 24 september 2021 omstreeks 14.50 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 12 uur tot 15.30 uur)
  • Zaterdag 25 september 2021 omstreeks 13.45 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 11.30 uur tot 15.30 uur)
  • Zondag 26 september 2021 omstreeks 11.35 uur (parcours afgesloten voor verkeer van 9.30 uur tot 12.30 uur) 

Deze timings zijn geschatte tijden. 

Impact op verkeer

De doortocht van het WK heeft onvermijdelijk een grote impact op het verkeer. De binnengebieden van Werchter-Centrum (Nieuwebaan en rotonde afgesloten) en Rotselaar-Centrum (Provinciebaan, Rodenbachlaan en Vijfde Liniestraat afgesloten) zullen tijdelijk afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast zullen ook volgende verkeerspunten afgesloten worden: rotonde Werchter, kruispunt 'Werchter brug', kruispunt Mena. Alle details en andere verkeersmaatregelen vind je op deze pagina.

De doorgang voor nood- en hulpdiensten blijft uiteraard te allen tijde gegarandeerd.

Randactiviteiten

Het WK Wielrennen mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom zullen er de nodige randactiviteiten zijn. Zo kun je op 25 en 26 september in de koersdorpen (aan de Chiro in Werchter en aan de Wip in Rotselaar) de wedstrijd op groot scherm volgen. Daarnaast is er tijdens het koersweekend ook de jaarlijkse septemberkermis in Rotselaar. Van 21 tot en met 25 september staat de Kast van de Kleine Verzamelaar in het teken van het WK wielrennen, met foto's en memorabilia van Poeske Scherens en Frans Verbeeck. Als je zelf wilt fietsen, is 'Fietsen langs de wei' dan weer wat je zoekt. Meer informatie vind je op deze pagina.

Om alles goed en veilig te laten verlopen, is er tijdens het WK-weekend een politieverordening van kracht, die de organisatie van randactiviteiten bepaalt.

Rotselaar wielergemeente

De doortocht van de honderdste editie van het WK zorgt voor een nieuw hoofdstuk in de rijke wielergeschiedenis van onze gemeente. Tijd voor een terugblik op de carrières van Jef Scherens, recente ereburger Frans Verbeeck, An Philipsen, de Torhout-Werchter Classic en de recente geschiedenis. Perfect om al helemaal in de wielersfeer te komen. Ontdek onze geschiedenis op deze pagina.

Als je vragen hebt over de mobiliteitssituatie of over de randactiviteiten, kun je contact opnemen met de gemeentelijke diensten:

Meer informatie op de website van de organisatie: www.flanders2021.com.