U bent hier

Investeer mee in zonnepanelen op gemeentelijke daken

Gemeente Rotselaar en energiecoöperatie ECoOB slaan de handen in elkaar en plaatsen dit jaar zonnepanelen op verschillende gemeentelijke gebouwen. Inwoners kunnen mee investeren en mede-eigenaar worden van de installaties.

In totaal worden er 244 zonnepanelen geplaatst op de daken van het gemeentehuis, gemeentelijke basisschool De Straal en de gemeentelijke magazijnen. Die installatie past in het nieuwe klimaatactieplan dat de gemeente binnenkort lanceert, met concrete acties om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Samenwerken met burgerorganisatie

ECoOB is een lokale energiecoöperatie en bestaat uit burgers die zich organiseren in een onafhankelijke organisatie. Iedereen mag vennoot worden. Dat doe je door een of meerdere aandelen te kopen. Elke vennoot heeft een stem op de jaarlijkse algemene vergadering, waar beslist wordt over nieuwe projecten.

Mede-eigenaar worden heeft heel wat voordelen.Je ontvangt jaarlijks een financiële vergoeding in de vorm van een dividend, je draagt bij aan een beter klimaat en bovendien krijg je gratis advies over zonnepanelen, batterijen en warmtepompen voor je eigen woning. Meer info over investeren in ECoOB vinden geïnteresseerden op de website www.ecoob.be/investeermee.

Op 16 maart 2023 vond in de Mena een infoavond plaats, die meer dan 120 geïnteresseerde inwoners bijwoonden. De presentatie van deze infosessie kun je hier bekijken.

Presentatievideo

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter