Asfaltering Vakenstraat en Steenweg op Gelrode

Asfaltering Vakenstraat.

Het vernieuwingsproject van de Vakenstraat en de Steenweg op Gelrode wordt momenteel finaal afgewerkt door de aannemer. In de week van 27 tot en met 31 mei voert de aannemer de asfalteringswerken uit. Na de asfalteringswerken, zullen de markeringen worden aangebracht en is het riolerings- en wegenisproject definitief afgewerkt. Het einde van het vernieuwingsproject is dus eindelijk in zicht.

Aannemer Hoogmartens werkt momenteel, in opdracht van de gemeente Rotselaar en Aquafin, de Vakenstraat en de Steenweg op Gelrode tot aan het kruispunt met de Beukenlaan af. Dat was nodig, omdat er nog water bleef staan op sommige plaatsen van het fietspad en de rijweg. Ook een aantal andere aandachtspunten, zoals de verzakte putdeksels in het fietspad, worden nu kwalitatief afgewerkt.

De werkzaamheden kaderen in het grote vernieuwingsproject van de Vakenstraat en Steenweg op Gelrode. Dat project liep vertraging op door het faillissement van hoofdaannemer Superbeton. Na een juridische procedure kan het project nu finaal worden afgerond door de nieuwe aannemer.

Kleine herstellingen en vernieuwing kruispunten

Sinds begin mei is de nieuwe aannemer bezig met de gevraagde herstellingen. Het ging daarbij om een aantal kleine herstellingswerken en optimalisatiewerken aan de drie kruispunten:

  • Kruispunt Vakenstraat / zijstraat Vakenstraat naar surfzone
  • Kruispunt Vakenstraat / Steenweg op Gelrode / Kerkhofstraat
  • Kruispunt Steenweg op Gelrode / Schoolstraat

Asfaltering

Een onderaannemer ging op maandag 27 mei van start met de asfalteringswerken in de Vakenstraat en Steenweg op Gelrode tot aan de Beukenlaan.

Door technische problemen bij de onderaannemer kon die op maandag 27 en dinsdag 28 mei enkel een deel van de voorbereidende freeswerken kwalitatief afwerken.

Op donderdag 30 mei voerde aannemer Hoogmartens asfalteringswerken uit in de Vakenstraat en de Steenweg op Gelrode op de kruispunten met de Schoolstraat, de Kerkhofstraat, de zijstraat naar de surfzone en de in- en uitrit van Sportoase De Meander. De rijweg en de kruispunten werden 's avonds opnieuw opengesteld voor verkeer.

Verschillende delen van de fietspaden in die zone werden tegelijk verbeterd aangelegd. Momenteel worden de putdekseltjes (straatpotten) van de Watergroep aangewerkt op de fietspaden. Later worden de rode wegmarkeringen nog aangebracht (waar de fietspaden de rijweg kruisen) en in de week van 3 juni worden de belijningen aangebracht. Het einde van het vernieuwingsproject is dus eindelijk in zicht.

Project vernieuwing Steenweg op Gelrode/Zallakenstraat

Het andere vernieuwingsproject op de Steenweg op Gelrode en Zallakenstraat nadert ook het einde. In de zone tussen het kruispunt met de Beukenlaan en het kruispunt met de eerste Kwikstaartweg ligt de toplaag asfalt. In de rest van de zone ligt de onderlaag asfalt op de rijweg. De fietspaden zijn ook klaar voor een onderlaag asfalt. De volledige projectzone blijft enkel toegankelijk voor bewoners die in de zone wonen om zo de werken niet te hinderen en de veiligheid te garanderen.

De asfaltering van de volledige projectzone en het plaatsen van de markeringen en signalisatie is voorzien in juni. Eind juni zou de volledige as tussen de rotonde in Gelrode en de Provinciebaan weer open zijn.