Dementie

Het lokaal dienstencentrum 'Oude Pastorie' werkt samen met WZC De Lelie, WZC De Wyngaert en politiezone BRT om personen met dementie en hun naasten extra te ondersteunen.

De focus ligt hierbij op het zo snel mogelijk terugvinden van personen met dementie die 'gaan dwalen' en zo vermist raken.

Wat kun je preventief doen?

Vul zelf of met de hulp van de medewerkers van het lokaal dienstencentrum volgende formulieren in:

Bezorg ze aan een van de medewerkers van het lokaal dienstencentrum of aan de wijkagent in het wijkkantoor in Rotselaar.

Met dit formulier heeft de politie bij een vermissing onmiddellijk belangrijke informatie in handen zodat zij de zoektocht snel kunnen opstarten.

Wat doe je bij een vermissing?

  1. Doorzoek de eigen (gesloten) omgeving eerst goed. Kijk daarbij ook in kleine ruimtes zoals kasten, toiletten, technische ruimten, ... Dementerende mensen gaan vaak op zoek naar (kleine) ruimtes waar ze alleen kunnen zijn.
  2. Doorzoek ook de directe omgeving van het huis/gebouw.
  3. Neem na een maximum zoektijd van 20 minuten telefonisch contact op (tijdens werkdagen van 8 tot 16 uur) met de permanentiedienst PZ-BRT, Kruisstraat 24 te 3120 TREMELO op het nummer 016 53 11 23.
  4. Buiten de kantooruren bel je de noodcentrale te LEUVEN via 101.

Een overzicht van alle tips, formulieren en informatie vind je op de website van de lokale politie.

Praatcafé Dementie in Haacht

In GC Den Breughel in Haacht vindt tweemaandelijks het praatcafé dementie plaats. Geïnteresseerden, familieleden of naasten van personen met dementie zijn van harte welkom.

Week van dementie

Elk jaar in september vindt de week van dementie plaats. Ook in Rotselaar worden dan allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met dit thema.