Geen treinverkeer in het weekend van 13 en 14 juli

Vernieuwingswerken station Wezemaal

In het kader van de vernieuwing van Wezemaal-Station rijden er van de nacht van vrijdag op zaterdag 13 juli (00.00 uur) tot maandagochtend 15 juli (4 uur) geen treinen langs het station. De overweg is dat weekend ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Na het weekend blijft de overweg voorlopig open voor voetgangers en fietsers.

Tijdens het treinvrije weekend van 13 en 14 juli wordt er gewerkt aan beide perrons van het station van Wezemaal. Daarnaast bouwt Infrabel een tijdelijke voetgangersbrug met fietsgoot. Die wordt later in gebruik genomen, wanneer de overweg buiten dienst wordt gesteld. De werken kunnen alleen veilig verlopen zonder treinverkeer op het spoor en zonder fietsers of voetgangers op de spooroverweg. Van zaterdag 13 juli (00.00 uur) tot maandagochtend 15 juli (4 uur) rijden er daarom geen treinen door Wezemaal-Station.

Daarnaast zal Infrabel tussen Aarschot en Leuven sporen en wissels onderhouden en wordt er gewerkt onder andere gewerkt aan de seinen en de perrons in Aarschot. Door die werken rijden er ook in de weekends van 20 en 21 juli en van 27 en 28 juli geen treinen tussen Aarschot en Leuven.

Hoe kun je te voet of met de fiets?

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli zijn er geen fietsers en voetgangers toegelaten in de stationsomgeving en op de spooroverweg in de Langestraat. Te voet en met de fiets kun je gebruik maken van de trage weg en fietstunnel Pad Onder ’t Spoor, om onder het spoor door te steken tussen de Langestraat en de Winkelveldbaan.

Iets verderop kun je de tunnel in de Duitsveldbaan gebruiken, een fietsstraat waar auto’s maximaal 30 km/u mogen en fietsers niet mogen inhalen. Ook de autovrije fietstunnel tussen de Abdijlaan en de Drielindenstraat biedt een goed alternatief.

Vervangbussen

De NMBS zet tijdens de weekends zonder treinverkeer vervangbussen in. De vervangbussen rijden tussen Leuven en Aarschot en stoppen in Wezemaal. In Wezemaal kun je die vervangbus nemen ter hoogte van VBS De Rank aan bushalte 'School' (Aarschotsesteenweg 183). Plan je reis via de routeplanner.

Na het weekend

De verkeerssituatie blijft na het treinvrij weekend ongewijzigd. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf maandag 15 juli nog steeds gebruik blijven maken van de overweg. De tijdelijke voetgangersbrug met fietsgoot zal later in gebruik genomen worden, wanneer de overweg buiten dienst wordt gesteld.

Lees hier alle informatie over het vernieuwingsproject aan Wezemaal-Station