U bent hier

'Ik ben niet te jong om actie te ondernemen voor het klimaat!'

'Ik ben niet te jong om actie te ondernemen voor het klimaat!'. Zo klonk het gisteren op de Kindergemeenteraad. Samen met educatieve organisatie Djapo vzw hield de gemeente een online sessie over het Klimaat.

Aan wat denken we wanneer we aan 'klimaat' denken? Wat zijn de oorzaken van de klimaatverandering, wat zijn de gevolgen en hoe voelen we ons daarbij?
Zijn er ook oplossingen? Kunnen we er weer voor zorgen dat ons klimaat beter wordt? We bespraken het allemaal en merkten dat ook oplossingen twee kanten hebben.

Met die kennis op zak, gaan we in januari opnieuw aan de slag. We denken na hoe we in onze eigen gemeente alvast een steentje kunnen bijdragen aan een meer duurzame wereld.

In tussentijd verzamelen onze vertegenwoordigers uit de Kindergemeenteraad in hun school tal van ideeën voor een duurzamere gemeente: van het voorkomen van afval en duurzaam aankopen tot het opzetten van deelnetwerken en energiescans voor scholen en gebouwen. Benieuwd? Bekijk ze op het burgerparticipatieplatform maakjebuurtmee!

Je hebt nog 4 dagen om zelf te stemmen of een idee toe te voegen.

Lees ook: 'Nieuw klimaatactieplan voor Rotselaar: samen voor een duurzame toekomst.'

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter