U bent hier

Senioren staan centraal tijdens de Rotselaarse seniorenweek

Van 17 tot en met 24 november organiseren de seniorenraad, het lokaal dienstencentrum, de seniorenverenigingen en het lokaal bestuur de seniorenweek van Rotselaar: zeven dagen vol uiteenlopende activiteiten op maat van senioren.

Voor de negende keer al is er een seniorenweek voor de senioren van Groot-Rotselaar. Tijdens die week staat de ontmoeting tussen onze senioren opnieuw centraal. Daarnaast kunnen ze ook kennismaken met nieuwe activiteiten.

In totaal zijn er maar liefst 21 activiteiten verdeeld over zeven dagen. Op het programma staan onder andere een opfrissing van de wegcode, middagrestaurants maar ook sportieve activiteiten, lezingen over onder andere veilig bankieren en het klimaat en zelfs een linedance initiatie.

Actieve senioren die doorheen de week verhinderd zijn, kunnen op zaterdag 18 november deelnemen: er is de filmvoorstelling Rebels en een Repair Café waar ook de digibus aanwezig is.

Wie op woensdagnamiddag op zijn of haar kleinkind past, kan samen deelnemen aan een schilderworkshop. Die groot-ouderkleinkindactiviteit brengt verschillende generaties samen tijdens een gezellige namiddag.

Seniorenfeest als feestelijke afsluiter

De activiteitenreeks sluit traditioneel af met het seniorenfeest, waaraan meer dan 600 senioren deelnemen die kunnen genieten van een gratis feestmaaltijd en een optreden van Evergreen Machine: populaire klassiekers uit de periode 1930-1970.

De inschrijvingen starten op maandag 6 november. Inschrijven kan via het formulier in de brochure die vorige week in alle brievenbussen werd bezorgd of online.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter