U bent hier

Werken aan de Heirbaan

Vanaf 20 februari 2023 starten de werken van het deel van de Heirbaan, tussen Steenweg op Wezemaal en Bessenlaan. De werken zullen zorgen voor meer verkeersveiligheid in de straat.

De werken zullen, zonder vertraging door slecht weer of technische problemen, 35 werkdagen in beslag nemen. De werken gaan nu van start, omdat de werken in de Vakenstraat bijna afgelopen zijn en de werken aan de stationsomgeving en in Zallaken nog niet begonnen zijn.

Hoe kun je rijden?

Auto

De Heirbaan wordt vanaf 20 februari, in het deel tussen Steenweg op Wezemaal en Bessenlaan, afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het kruispunt met de Bessenlaan blijft gedurende de werken open voor het verkeer. We vragen wel extra voorzichtigheid in de Bessenlaan. Die straat is immers een fietsstraat en een smalle en bochtige weg. In een fietsstraat mag je maximaal 30 km/u en is fietsers inhalen verboden. Pas je snelheid aan voor de vele fietsers en hou rekening met kruisend verkeer.

Fiets

Voor fietsers wordt er ook een omleiding voorzien via het Grenspaalpad tussen de Bessenlaan en Steenweg op Wezemaal.

Wat gebeurt er?

Het deel van de Heirbaan, tussen Steenweg op Wezemaal en Bessenlaan, wordt verkeersveilig ingericht met nieuw asfalt met aan beide zijden een goot voor opvang van het regenwater. Er komen ook fietssuggestiestroken in beide richtingen. Meer informatie op de werken lees je op deze pagina.

Wanneer is de rest van de Heirbaan aan de beurt?

In combinatie met rioleringswerken en de aanleg van de fietssnelweg F25 komen de andere delen van de Heirbaan aan bod. Zo krijgt de hele Heirbaan een duidelijk en eenvormig wegbeeld met ruimte om veilig te fietsen.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter