Werken Provinciebaan

Project(zone)

De Dijlebrug op de Provinciebaan wordt vernieuwd en de Provinciebaan, tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg, krijgt een gescheiden riolering en fietspaden van 2 meter breed.

Wanneer starten de werken?

Vanaf maandag 25 september is de Provinciebaan volledig afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Op dat moment wordt de Dijlekant ook voor alle verkeer, dus ook fietsers, afgesloten.

Hoe kun je rijden vanaf 25 september?

  • Voetgangers kunnen langs de werfzone stappen, maar niet over de Dijle.
  • Fietsers kunnen via het jaagpad langs de Demer, het Meanderspad, Vakenstraat, Terheidelaan, Torenhoflaan, Torenstraat en Provinciebaan.
  • Lokaal gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen via de Haachtsesteenweg/Werchtersesteenweg, de Wijgmaalsesteenweg/Wakkerzeelsebaan langs de vaart en de Aarschotsesteenweg.
  • Doorgaand en zwaar (vracht)verkeer vermijdt best de omgeving van Rotselaar en kan via Waze en Google Maps in beide richtingen een omleiding volgen via de E314.
  • Lokale handelaars blijven maximaal bereikbaar tijdens de werken aan de Dijlebrug en de rioleringswerken op de Provinciebaan.

Hoe rijdt de bus vanaf 25 september?

Bussen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen vanaf maandag 25 september 2023 een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend.

  • Je kunt gebruik maken van de halte 'Rotselaar Dorp' aan GC 'de Mena' of de halte 'Hoekje' (behalve voor bussen 512 en 513) aan Werchter-Brug.
  • Er zijn bijkomend ook vervanghaltes: 'Dorp' (Rodenbachlaan aan 'de Mena'), 'Molen' (Molenstraat) en 'Vrijheidsstraat' (Vrijheidsstraat).

Meer info via de website van De Lijn of plan je reis vooraf via de routeplanner.

Dijlebrug en Provinciebaan

Alle informatie over de werken aan de Dijlebrug en op de Provicinciebaan kun je lezen op de website van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de Provinciebaan en Dijlebrug.

Lees de info over de Dijlebrug

Nieuwebaan

De werken aan de Provinciebaan lopen grotendeels gelijk met die aan de Nieuwebaan. Ze starten in het najaar van 2023. Door die werken te combineren zal er minder doorgaand verkeer zijn in Werchter en zal de verkeershinder beperkter blijven in de tijd.

Lees de info over de Nieuwebaan

Brieven en documenten