Werken Provinciebaan

Update: 24 juni 2024

Actueel

Voor de festivals in Werchter kunnen voetgangers, fietsers en hulpdiensten tijdelijk gebruik maken van de Dijlebrug op de Provinciebaan. Van dinsdagochtend 2 juli om 8 uur tot en met maandagmiddag 8 juli om 12 uur kunnen ze uitzonderlijk van de brug gebruik maken. Voor gemotoriseerd verkeer blijft de Dijlebrug afgesloten. Meer informatie.

Project(zone)

De Dijlebrug op de Provinciebaan wordt vernieuwd en de Provinciebaan, tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg, krijgt een gescheiden riolering en fietspaden van 2 meter breed.

De Provinciebaan is volledig afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Hetzelfde geldt voor de Dijlekant aan het kruispunt met de Provinciebaan.

Rioleringswerken

De rioleringswerken aan de Provinciebaan, tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg, zijn al ver gevorderd. De onderlaag asfalt is aangebracht.

Hoe kun je rijden?

  • Voetgangers kunnen langs de werfzone stappen, maar niet over de Dijle.
  • Fietsers kunnen via het jaagpad langs de Demer, het Meanderspad, Vakenstraat, Terheidelaan, Torenhoflaan, Torenstraat en Provinciebaan.
  • Lokaal gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen via de Haachtsesteenweg/Werchtersesteenweg, de Wijgmaalsesteenweg/Wakkerzeelsebaan langs de vaart en de Aarschotsesteenweg.
  • Doorgaand en zwaar (vracht)verkeer vermijdt best de omgeving van Rotselaar en kan via Waze en Google Maps in beide richtingen een omleiding volgen via de E314.
  • Lokale handelaars blijven maximaal bereikbaar tijdens de werken aan de Dijlebrug en de rioleringswerken op de Provinciebaan.

Hoe rijdt de bus?

Bussen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend.

  • Je kunt gebruik maken van de halte 'Rotselaar Dorp' aan GC 'de Mena' of de halte 'Hoekje' (behalve voor bussen 512 en 513) aan Werchter-Brug.
  • Er zijn bijkomend ook vervanghaltes: 'Dorp' (Rodenbachlaan aan 'de Mena'), 'Molen' (Molenstraat) en 'Vrijheidsstraat' (Vrijheidsstraat).

Meer info via de website van De Lijn of plan je reis vooraf via de routeplanner.

Buslijn 333 is tijdelijk ingekort tot Leuven-Station. Daar kun je gemakkelijk overstappen om naar Leuven-Centrum en Gasthuisberg te gaan. Lees meer.

Festivalperiode

Op de festivaldagen van de zomerfestivals wordt de brug tijdelijk toegankelijk voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten bij dringende interventies. Op andere dagen is de brug niet toegankelijk en is de Provinciebaan, vanaf de Dijlebrug tot aan het kruispunt Werchter-Brug, een werfzone.

Dijlebrug en Provinciebaan

Alle informatie over de werken aan de Dijlebrug en op de Provicinciebaan kun je lezen op de website van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de Provinciebaan en Dijlebrug.

Lees de info over de Dijlebrug

Nieuwebaan

De werken aan de Provinciebaan lopen grotendeels gelijk met die aan de Nieuwebaan. Door die werken te combineren zal er minder doorgaand verkeer zijn in Werchter en zal de verkeershinder beperkter blijven in de tijd.

Lees de info over de Nieuwebaan

Kraan plaatst de leggers van de nieuwe Dijlebrug.
Werken aan de nieuwe Dijlebrug.