Woningcontroleur - Wonen aan de Dijle Zuid

Provinciebaan 20, 3110 RotselaarRoutebeschrijving
Telefoonnummer
0473 56 03 31
Deze dienst bevindt zich op het gemeentehuis, je ziet de openingsuren van het gemeentehuis.
zaterdag 20 juli 2024 open van 9:00 tot 12:00
zondag 21 juli 2024 gesloten
Alle openingsuren
Wat doen we?

Samen met andere buurtgemeenten neemt Rotselaar deel aan het intergemeentelijk woonproject 'Wonen aan de Dijle Zuid'. Dat betekent concreet dat inwoners van Rotselaar genieten van extra gratis diensten die alles te maken hebben met wonen, bouwen en verbouwen. Deze dienstverlening gebeurt door medewerkers van IGO Leuven.

Wat doet de technisch adviseur?

De technisch adviseur van het intergemeentelijk woonproject Wonen aan de Dijle Zuid waakt over de veiligheid, gezondheid en algemene kwaliteit van woningen in de gemeente. De adviseur:

  • geeft informatie over woningkwaliteitsnormen (verwaarlozing, woonvervuiling, onbewoonbaarheid cfr. Vlaamse Codex Wonen)
  • geeft advies over duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen
  • voert vooronderzoeken uit in het kader van ongeschikt- en onbewoonbaarheidsverklaringen
  • kan je gericht doorverwijzen naar gespecialiseerde organisaties

Het advies van de technisch adviseur is altijd neutraal en onafhankelijk. In Rotselaar is het gratis voor alle inwoners.

Meld het bij de technisch adviseur!

Iedereen heeft recht op een (goede) woning. Dat staat in de Belgische grondwet en is dus ook van toepassing voor de woningen in Rotselaar.

Merk je ergens verwaarlozing of woonvervuiling op of twijfel je of je eigen (huur)woning wel voldoet aan de minimale kwaliteitsnormen? Meld het aan onze technisch adviseur.